Transport national gratuit fara km. suplimentari| Plata in 6 rate fara dobanda | Produse originale | Cere oferta de pret piese AM si OE pe baza seriei -> VIN(șasiu)

Cum protejam filtrul de particule DPF cand mergem mult cu masina in oras?

Cum protejam filtrul de particule DPF cand mergem mult cu masina in oras?

Filtrul de particule diesel (DPF) este o componentă importantă a sistemului de evacuare al mașinii tale, care ajută la reducerea emisiilor de particule nocive din motorul diesel. Acest filtru capturează particulele de carbon și alte particule din gazele de eșapament, împiedicându-le să ajungă în atmosferă și să afecteze calitatea aerului.

Cu toate acestea, dacă conduci în oraș pe perioade lungi de timp, este posibil ca filtrul de particule să se înfunde treptat cu particule de murdărie și cenușă, ceea ce poate afecta performanța motorului și poate duce la probleme de funcționare a mașinii.

Pentru a proteja filtrul de particule și a preveni astfel de probleme, iată câteva sfaturi și metode utile pe care le poți urma atunci când conduci în oraș pe perioade lungi de timp.

  1. Condu în mod constant la o viteză constantă

O modalitate bună de a preveni acumularea de particule de murdărie și cenușă în filtrul de particule este să conduci la o viteză constantă pe o distanță mai lungă. Acest lucru poate fi realizat prin evitarea accelerării și decelerării bruste și prin menținerea unei viteze constante în timpul deplasării prin oraș.

  1. Planifică-ți traseul pentru a evita traficul aglomerat

Deși este dificil să eviți complet traficul aglomerat în oraș, planificarea traseului în așa fel încât să eviți zonele cu trafic intens poate ajuta la reducerea timpului petrecut în trafic și la menținerea unei viteze constante.

  1. Evită plimbările scurte cu mașina

Dacă nu trebuie să mergi cu mașina pe o distanță lungă, ar fi mai bine să o lași acasă și să alegi o altă modalitate de transport, cum ar fi mersul pe jos sau cu bicicleta. Plimbările scurte cu mașina pot duce la acumularea de particule de murdărie și cenușă în filtrul de particule.

  1. Folosește combustibil diesel de calitate

Combustibilul diesel de calitate inferioară poate conține impurități care pot duce la acumularea de particule de murdărie și cenușă în filtrul de particule. Asigură-te că alegi un combustibil diesel de calitate și evită umplerea rezervorului cu combustibil la stațiile de alimentare ieftine sau necunoscute.

  1. Respectă programul de întreținere a mașinii

Este important să respectăm programul de întreținere a mașinii și să o ducem la service în mod regulat. În timpul reviziilor, mecanicul va verifica starea filtrului de particule și va face curățarea sau înlocuirea acestuia,dacă este necesar. Este important să nu întârzii vizita la service, deoarece un filtru de particule înfundat poate duce la probleme grave de performanță a mașinii.

  1. Folosește aditivi pentru combustibil

Există aditivi speciali pentru combustibil care pot ajuta la prevenirea acumulării de particule de murdărie și cenușă în filtrul de particule. Acești aditivi pot ajuta la reducerea temperaturii de ardere a combustibilului diesel și la eliminarea impurităților din sistemul de evacuare al mașinii.

  1. Conduceți mașina la viteză mare pe autostrăzi

Atunci când ai posibilitatea, este bine să conduci mașina la o viteză mai mare pe autostrăzi, în special dacă ai condus în oraș pe perioade lungi de timp. Acest lucru poate ajuta la eliminarea particulelor de murdărie și cenușă din filtrul de particule prin procesul de regenerare.

  1. Nu opri mașina în timpul regenerării filtrului de particule

Regenerarea filtrului de particule este un proces în care se ard particulele de murdărie și cenușă din filtrul de particule. În timpul acestui proces, temperatura din sistemul de evacuare al mașinii crește semnificativ, iar mașina poate să emită un miros neplăcut. În timpul regenerării, evită oprirea mașinii, deoarece aceasta poate duce la întreruperea procesului de regenerare și la acumularea de particule de murdărie și cenușă în filtrul de particule.

În concluzie, protejarea filtrului de particule diesel este importantă pentru menținerea performanței mașinii tale și pentru reducerea emisiilor de particule nocive din motorul diesel. Prin urmarea acestor sfaturi utile, poți ajuta la prevenirea acumulării de particule de murdărie și cenușă în filtrul de particule și la menținerea performanței mașinii tale în timp.


 

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:30 - 16:00

0755827438 shop@uleideulei.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!